Distileerderij De Campen


Wij hebben de beschikking over 2 distilatieketels, beide van het Pot Still type. Het gebruik van dit type distilatieketels staat borg voor maximale smaak- en geuroverdracht aan het distilaat. Het is echter bij dit type wel nodig minimaal 2 keer te distileren. Dit type dilstilatie wordt nog steeds gebruikt bij bijvoorbeeld de produktie van de betere whisky's en congac's en geldt nog steeds als de beste methode.

 

Distilatieketel 1:      Pot Still I

Dit is een kleine ketel met een vulinhoud van ca. 75 liter en werd gebruikt voor kleine hoeveelheden fruit. Deze Pot Still I afkomstig uit Hongarije en heeft een elektrisch roerwerk. Deze ketel heeft inmiddels plaats gemaakt voor een 158 liter Holstein ketel, houtgestookt.

 

Distilatieketel 2:      Pot Still II

Dit is een grotere ketel met een vulinhoud van ca. 450 liter en wordt doorgaans gebruikt. Dit is een eigen ontwerp Pot Still met waterbad en gasbrander. Deze Pot Still II wordt voor zowel de ruwe als fijne stook gebruikt.

 

 Distilatieketel 3:      Holstein 158 liter

Dit is een ketel afkomstig uit zuid Duitsland en is speciaal ontwikkeld voor de productie van hoogwaardige Eaux-de-vie, gemaakt van diverse soorten fruit. Deze ketel is houtgestookt, thermostaatgestuurd en maakt het ons mogelijk om in 1 arbeidsgang een zeer hoogwaardige eau-de-vie te stoken.